7 goede redenen om voor Drupal te kiezen

7 goede redenen om voor Drupal te kiezen

WordPress is het grooste open source CMS op de markt en is vaak een uitstekende keuze. Toch vaak adviseer ik Drupal, niet voor niets gebruiken de Amerikaanse overheid en grote bedrijven zoals JYSK gebruik van Drupal. Met goede redenen, in dit artikel geef ik een paar goede redenen; er zijn echter nog veel meer voordelen te noemen. 

1. Drupal is modulair en flexibel

Drupal vergelijk ik vaak met technisch lego; de structuur is zo opgezet dat componenten met elkaar en op elkaar gebruikt kunnen worden. Ben je van plan om met een eenvoudige website te beginnen maar heb je grote plannen om uit te breiden? Overweeg dan Drupal.

Daarnaast is Drupal verregaand uitbreidbaar door de API. Mocht ondanks de grote bibliotheek van gratis modules toch nog iets ontbreken. Dan maak je je eigen module.

2. SEO-vriendelijk

Tegenwoordig natuurlijk een must; het is steeds belangrijker geworden om goede resultaten in Google te boeken. Daarvoor is het technische component geregeld bij Drupal. Door de vele modules en snelle laadtijden kan je ‘all out’ gaan met SEO strategie. Denk aan META tags, Sitemaps, geautomatiseerde communicatie met zoekmachines en SSL beveiliging.

3. Helemaal mobile-ready

Het mobiele internet verkeer overstijgt tegenwoordig het verkeer van de desktops. Drupal 8 heeft een duidelijke strategie dat alles mobiel ready is, vanaf de basis installatie is dit het geval. Je kunt afbeeldingen per device inregelen en ook om je website te beheren kan volledig van je mobiel indien nodig.

4. Maakt gebruik van gratis open source modules

Dit punt is wellicht de allersterkste van Drupal onoverwinnelijk. Geen van de veelgebruikte open source CMS-en biedt zoveel mogelijkheden om de functionaliteit van je website uit te breiden en aan te passen. Ook zijn vrijwel alle modules echt gratis, vaak met WordPress plug-ins moet je alsnog licenties afkopen.

Met 22.000 gemaakte modules heeft Drupal een rijke database aan uitbreidingen en functionaliteit.

5. Drupal is veilig

Drupal is van de Open Source CMS’en het meeste veilig. Drupal is Secure By Design, wat zoveel wil zeggen als: ‘ontworpen met de veiligheid van het systeem voorop gesteld’.  Of zoals Acquia, één van de grootste internationale Drupal consultancies het zegt:

Drupal beschikt over een dedicated security team dat zich continue bezighoudt met het autitten en verbeteren van de veiligheid van de Drupal software, uitbreidingsmodules en themes.

6. Drupal is snel

Je bezoekers houden van snelheid, Google houdt van snelheid.

Drupal 8 in combinatie met PHP 7 heeft in diverse benchmarks aangetoond een bijzonder snelle combinatie te zijn. Sinds Google de snelheid van een website formeel meetelt als ranking-factor, is voor jou als website-eigenaar of -beheerder de keuze voor Drupal meer dan ooit op zijn plaats!

7. Kies voor Drupal wanneer je interactie wilt met je bezoekers of leden.

Drupal kent een uitgebreid permissiesysteem. Hierdoor is tot in detail te regelen wat een gebruik wel of niet mag zien, of mag doen.
Eenvoudig gezegd; gebruik Drupal als je interactie met je gebruikers overweegt. Denk hierbij aan de volgende applicaties:

  • Een intranet
  • Een webshop
  • Forum of andere communicatie tussen gebruikers.
  • Vraag en Aanbod webite
  • Dating website

 

Meer redenen nodig?

Natuurlijk zijn er veel meer redenen om voor Drupal te kiezen. Ik kom graag in contact met je voor een persoonlijk vrijblijvend gesprek.